| |
| hu | en | 中文

Hírek

A világ 5 legértékesebb drágaköve

A drágakövek mindig is lenyűgözték az embereket. Keménységük és csillogásuk révén a szilárdság és az örök szerelem jelképévé váltak, gondoljuk csak meg:  gyémánt gyűrű eljegyzés alkalmából, egy szép gyémánt fülbevaló évfordulóra, de bármilyen gyémánttal vagy drágakővel díszített ékszert felhozhatunk példának.

A történelem során a gyémánt, rubin, zafír, smaragd, topáz és egyéb drága - illetve féldrágakövek annyira felértékelődtek, hogy tulajdonképpek luxuscikkekké váltak, így nem csoda, hogy minden hölgy ilyen ékszerről álmodik.

Most nézzük, melyik az az 5 drágakő, melynek értéke a legvadabb képzeletet is felülmúlja?

Letseng gyémánt (értéke: 50-100 millió USD)

Ezt a színtelen, tiszta drágakövet Lesotho-ban, egy apró afrikai királyságban találták. A 910 ct. súlyú gyémánt az ötödik, valaha talált legnagyobb drágakő a világon. A Letseng Bánya híres nagy méretű és kiváló minőségű gyémántjairól.

Bahia Smaragd (értéke: 400-925 millió USD)

A negyedik legnagyobb drágakő, valamint az egyik legnagyobb kibányászott smaragd a világon: 341 kilogrammot nyom, ami nagyjából 1,7 millió ct. súlynak felel meg. Brazíliában, Bahia városában bányászták. A kő értékét nagyjából 400 millió USD-ben határozták meg, de valódi értéke ismeretlen.

Chaiyo Rubin (értéke: 448 millió USD)

A világ harmadik legnagyobb drágaköve, súlya 109 000 ct., ami nagyjábl egy nyolc éves gyermek súlyának felel meg. Myanmar és Thaiföld részéről vita tárgyát képezi, kihez is tartozik a drágakő. A Chaiyo Rubin jelenleg ismeretlen helyen van, mert a kétezres évek elején eltűnt.

Guinness Smaragd (értéke: 500 millió USD)

Kolumbiában bányászták ki az 1759 ct. súlyú drágakövet, tulajdonosa a Fura Gems. A kő olyan nagy, hogy bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. Jelenleg Bogotában, Kolumbiában tekinthetik meg a látogatók a Bogotai Nemzeti Bankban.

‘Ádám csillaga’ Kék Csillag Zafír (értéke: 100-300 millió USD)

Két évvel ezelőtt Sri Lankán bányászták ki ezt a drágakövet, mely jelenleg a világ legnagyobb zafírja, a maga 1404ct. súlyával. Nevét onnan kapta, hogy amikor fény esik rá, egy hatágú csillag jelenik meg benne.

Még több hír
Diana hercegnő öröksége
A csodaszép akvamarin gyűrű új gazdára lelt
Beleolvasok
Mome - Caprice
A jövő ékszertervező generációjának támogatása
Beleolvasok